Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Ο ανθρωπιστής και ευγονιστής Bill Gates σε πολυεθνικές δραστηριότητες φόνων και βίας


Screenshot
Ο Bill Gates είναι πασίγνωστος ως άθεος και ξοδεύει αμύθητα ποσά σε φιλανθρωπικές δωρεές, κάτι που διαφημίζεται πολύ συχνά στις αθεϊστικές σελίδες (o κάθε πλούσιος, δημόσιο πρόσωπο, σπαταλά αρκετό χρήμα και χρόνο για να χτίσει το κοινωνικό του προφίλ).
Είναι βλέπετε πολύ «έξυπνο» αυτό που κάνει˙ χτίζει το προφίλ του δαπανώντας χρήματα προκειμένου να διαφημιστεί από τα media [ΜΜΕ γνωστά και ως Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (;;;)] ως ο μέγας ανθρωπιστής.
Για άλλη μια φορά, όμως, μιλάνε τα ίδια τα γεγονότα. Καλό το θεαθήναι και το φαίνεσθαι μα ποιος μπορεί να ξεφύγει από τις πράξεις του;
Στο σημερινό μας άρθρο, δεν θα αναφερθούμε ούτε στην Monsanto και στην Ευγονική και στο πώς ένα από τα πλουσιότερα άτομα στον κόσμο προωθεί ενεργά την εταιρική εξαγορά της παγκόσμιας γεωργίας αλλά ούτε και στα άλλα… ανθρωπιστικά του έργα.
Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα ακόμα πιο σπουδαίο… ανθρωπιστικό έργο του˙ τις μετοχές του στην G4S, την εταιρεία «φύλαξης» των κέντρων κράτησης μεταναστών, που έχει στο ιστορικό της μία σωρεία σκανδάλων, βασανιστηρίων, δολοφονιών και καταπάτησης πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Πριν πούμε οτιδήποτε άλλο, καλό θα ήταν να θυμηθούμε ένα-δυο πραγματάκια για την G4S. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στον κόσμο, με δραστηριότητες σε 125 χώρες που αναδύθηκε το 2004 κατόπιν της συγχώνευσης των εταιρειών σεκιούριτι Group 4 Falck και Securicor. Λειτουργεί στην παλαιστίνη αλλά και σε 1948 ακόμα εδάφη, μέσω της θυγατρικής της στο ισραήλ. Το 2007, η G4S υπέγραψε σύμβαση με την Ισραηλινή Αρχή Φυλακών για την παροχή συστημάτων και υπηρεσιών ασφαλείας σε όλες τις μεγάλες ισραηλινές φυλακές και στα κέντρα κράτησης. Η εταιρεία σεκιούριτι G4S παρέχει σήμερα υπηρεσίες «φύλαξης» σε κρατητήρια και φυλακές όπου οι παλαιστίνιοι κρατούνται υπό διοικητική κράτηση, χωρίς καν απαγγελία κατηγορίας με εξάμηνες εντολές κράτησης, ανανεώσιμες επ’ αορίστου.
Δείτε λίγο την ιστορία του Emad Al-Ashhab για να πάρετε μια ιδέα του τι εστί G4S.
Ο 17χρονος Emad συνελήφθη υπό διοικητική κράτηση και κρατήθηκε για περίπου ένα χρόνο. Την ημέρα της σύλληψής του, οι ισραηλινοί στρατιώτες κάλυψαν το πρόσωπό του με έναν μάλλινο σάκο, του έδεσαν με αλυσίδες τα χέρια και τα πόδια και τον χτυπούσαν σε όλο του το σώμα του με ένα ρόπαλο. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έσβηναν τα τσιγάρα τους πάνω στο χέρι του.
Όταν το 2000-2001 -κατά την διεξαγωγή έρευνας- η Defense for Children International ήρθε σε επαφή με 50 από τα παιδιά που κρατήθηκαν σε αυτά τα κολαστήρια, διαπίστωσε πως το 100% των παιδιών που ερωτήθηκαν είχαν υποστεί βασανιστήρια και το 95% είχαν ξυλοκοπηθεί αγρίως κατά την σύλληψή τους από τους στρατιώτες.
Σε αυτήν την εταιρεία «φύλαξης», λοιπόν, έχει μετοχές ο μέγας ανθρωπιστής Bill Gates. Και τώρα, φαντάζομαι πως είναι παράλογοι και όλοι αυτοί οι οποίοι απαρτίζουν τον Σύλλογο Addameer, που είναι ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα των Παλαιστινίων Κρατουμένων. Και ακόμα πιο παράλογο είναι και το petition (αίτηση) που ξεκίνησαν απευθυνόμενοι στον Μπίλ Γκέιτς και στο Ίδρυμα Bill and Melinda Gates Foundation ζητώντας του να αποσύρει τις μετοχές που έχει στην εταιρεία G4S η οποία είναι υπεύθυνη για τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες Παλαιστινίων που ούτε καν σε δίκη έχουν παραπεμφθεί.
Ο καπιταλισμός και οι στυλοβάτες του, δεν νικιούνται με συλλόγους και petitions, παρά μονάχα με εξεγέρσεις, φωτιά και μαχαίρι. Ψόφο στον κάθε Gates και σε ό,τι αντιπροσωπεύει. Ψόφο στην κάθε εξουσία και καταστολή. Και όσοι θιχτείτε με αυτό, δικαίωμά σας μα και αδιάφορο για εμάς. Με τα χρήματα που κέρδισε από την Microsoft και τις πολυεθνικές απάτες της στηρίζει όλα αυτά, ο «θεϊκός» Bill (και κάθε αντίστοιχος Bill του πλανήτη). Άνθρωποι σαν αυτόν, στηρίζουν τις ιεραρχικές κοινωνίες, οι οποίες βασίζονται μοναχά στην βάση της φτώχειας και της άγνοιας.
Η G4S βγάζει κέρδος παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο. Η G4S έχει υπογράψει συμβόλαια για την διαχείριση της ασφάλειας σε αφγανιστάν και ιράκ και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην λειτουργία των κέντρων κράτησης μεταναστών και στις απελάσεις ως εξωτερική ανάθεση υπηρεσιών, βγάζοντας κέρδος από την εκμετάλλευση των μεταναστών. Στο πιο κάτω βίντεο φαίνεται ο ρόλος της G4S στο ισραήλ˙ η οποία με την πολυεθνική δράση της -όπως λέγεται- θα έρθει και στην ελλάδα, προκειμένου να αναλάβει την φύλαξη των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Ναι ρε ελληνάρα, δίπλα σου˙ σε μια υποτίθεται δημοκρατική κοινωνία, υπάρχουν στρατόπεδα συγκέντρωσης ανθρώπων

Δεν υπάρχουν σχόλια: