Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Άνθρωποι – Frankenstein: Δημιουργία των πρώτων υβριδικών οργάνων από ζώα και ανθρώπουςάνθρωποι-frankensteinΕίναι δυνατόν να υπάρξουν υβριδικά όργανα που αποτελούνται από όργανα ανθρώπων και ζώων; Τι επιχειρείται να επιτευχθεί με αυτές τις προσπάθειες; Οδηγούμαστε στην πλήρη αλλοίωση της ανθρώπινης ζωής και υγείας;
Χρησιμοποιώντας την μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης (σ.σpentapostagma.gr- 3printing), βρετανή κατάφερε να δημιουργήσειπρωτότυπα υβριδίων οργάνων  που μπορούν υποθετικά να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι, σοβαρών προβλημάτων υγείας. Πιο συγκεκριμένα, η Agatha Haines από το Βασιλικό Κολέγιο Καλών Τεχνών προχώρησε στην τρισδιάστατη εκτύπωση οργάνων «αξιοποιώντας» τα «πλεονεκτικά» χαρακτηριστικά από κροταλίες, βδέλλες και ηλεκτρικά χέλια!!
Μέσω της χρησιμοποίησης ηλεκτρολυτικών κυττάρων από ηλεκτρικό χέλι, η Haines δημιούργησε έναν «βιολογικό απινιδωτή» (σ.σ. pentapostagma.gr– τον οποίο η ίδια ονόμασε ως Electrostabilis Cardium). Αν αυτό το υβριδικό όργανο αναγνωρίσει ενδείξεις καρδιακής ανεπάρκειας, μπορεί να τροφοδοτήσει τον οργανισμό με ηλεκτρικό σοκ 600 βολτ ώστε να επανεκκινηθεί η λειτουργία της καρδιάς.
Ακόμη ένα υβριδικό όργανο, που περιλαμβάνει μύες από κροταλία, θα μπορούσε, σύμφωνα με την Haines, να εμφυτευθεί σε ασθενείς με κυστική ίνωση ώστε να απελευθερώσει βλέννες από το αναπνευστικό τους σύστημα και να τις διαλύσει μέσω του πεπτικού τους συστήματος.
Το «έργο» της Hainesείναι προσβάσιμο στο κοινό σε ειδική Έκθεση στο Κολέγιο Trinityτου Δουβλίνου με τίτλο Grow Your Own Life After Nature.
Έπειτα από την απόπειρα μεταμόσχευσης οργάνων μεταξύ ανθρώπων και ζώων, πλέον η βιοηθική παραφροσύνη προσπαθεί να προωθήσει την δημιουργία υβριδικών οργάνων υπό την πρόφαση της «αντιμετώπισης σοβαρών προβλημάτων υγείας», δίχως βέβαια να γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι οι εμπνευστές τους τα πιθανά ζητήματα που εμπλέκονται για την ανθρώπινη υγεία..

Δεν υπάρχουν σχόλια: