Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ;; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ ΜΑΣ;;;

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ;; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ ΜΑΣ;;;
Jurriaan Maessen 

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης διάλεξης ο επικεφαλής της χρηματοδοτούμενης ελίτ, παραγωγός σαπουνόπερων Population Media Center παραδέχθηκε ότι η οργάνωσή του αντιμετωπίζει "πολύ μικρή αντίσταση από το κοινό, λόγω της πολύ σταδιακής εξέλιξης των χαρακτήρων".

Η Population Media Center, με έδρα τις Η.Π.Α η οποία παράγει σαπουνόπερες σε όλο τον κόσμο με στόχο τη μείωση των πληθυσμών, δήλωσε ότι η οργάνωσή του δεν συναντά σχεδόν καμία αντίσταση και από τις κυβερνήσεις και από το κοινό στις χώρες όπου προβάλλονται τα μελοδράματα της.
Απαντώντας σε ερώτηση από ένα μέλος του ακροατηρίου αν ο οργανισμός του έχει συναντήσει οποιαδήποτε αντίσταση από τις κυβερνήσεις των εν λόγω χωρών, ο Ryerson δήλωσε :

"Σχεδόν καμμιά. (...) Ένα από τα πράγματα σχετικά με αυτή τη στρατηγική είναι : επειδή δουλεύουμε για να υποστηρίξουμε τις πολιτικές των κυβερνήσεων, αυτές είναι πολύ ενθουσιασμένοι με αυτό".

"Συναντούμε πολύ λίγη αντίσταση από το κοινό, λόγω της πολύ σταδιακής εξέλιξης των χαρακτήρων.", δήλωσε ο Ryerson.

Ο πρόεδρος του Population Media Center καθιστά σαφές :

Η στρατηγική που χρησιμοποιείται από το Media Center στα διεθνή προγράμματα του βασίζεται σε μια σταδιακή εισαγωγή θεμάτων "αναπαραγωγικής υγείας". Η δικαιολογία που δόθηκε για τις διεισδύσεις του : παγκόσμιες συμφωνίες σχετικά με τον πληθυσμό, όπως η Διάσκεψη στο Κάιρο το 1994 για τον Πληθυσμό, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ατζέντας 21.
Ο Ryerson εξηγεί (1:05):

"Όταν πάμε σε μια χώρα, εμείς τους εξηγούμε ότι είμαστε εκεί για να τους βοηθήσουμε να προωθήσουν τις πολιτικές τους."

Ο λόγος που δίνει για αυτή τη δήλωση : επειδή αυτά τα έθνη έχουν υπογράψει τις παγκόσμιες «συμφωνίες», όπως την σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για τον πληθυσμό το 1994.

Επίσης : η ιδέα της χρησιμοποίησης incrementalism είναι ένας τρόπος για να μην προκαλέσουν την καχυποψία μεταξύ των τηλεθεατών, είναι κάτι που έχει ήδη δοκιμαστεί στη Νότια Αμερική.

Όπως εξήγησε ο Ryserson σε ένα έγγραφο το 2005 :

Οι «σειρές με μελόδραμα» που χρησιμοποιούν τη μεθοδολογία που αναπτύχθηκε από τον Miguel Sabido του Μεξικού για την προώθηση της αναπαραγωγικής υγείας, είναι αξιοσημείωτο το ότι δεν έχουν προσελκύσει καμιά σοβαρή αντίσταση σε οποιαδήποτε χώρα. (...) Μέσα από τη σταδιακή εξέλιξη των χαρακτήρων σε απάντηση στα προβλήματα που πολλοί στο ακροατήριο, επίσης, αντιμετωπίζουν, οι σαπουνόπερες μπορούν να δείξουν την έγκριση νέων, μη-παραδοσιακών συμπεριφορών με τρόπο που δεν δημιουργεί αρνητική ανταπόκριση από το ακροατήριο."

"Καμμιά αρνητική αντίδραση" - αυτό είναι, σύμφωνα με τον Ryerson. Στο έγγραφο του 2005, συνεχίζει να σημειώνει ότι "λόγω των δεσμών που έχουν σχηματιστεί από αυτό το στάδιο, μεταξύ των μελών του κοινού και των χαρακτήρων, καθώς και λόγω των κοινών προβλημάτων μεταξύ των χαρακτήρων και του κοινού, τα μέλη του κοινού έχουν την τάση να αποδέχονται αυτές τις αλλαγές, ακόμη κι αν μπορούν να αμφισβητήσουν κάποιες πολιτιστικές παραδόσεις. Επειδή ασχολούνται με θέματα που είναι τόσο ευαίσθητα όπως οι σεξουαλικές σχέσεις και η αναπαραγωγή, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι τα προγράμματα αυτά δεν αποσκοπούν να κτίσουν αντιθέσεις ή να προκαλέσουν σπασμωδικές κινήσεις."

Σε πρόσφατη ομιλία του, ο Ryerson τόνισε ότι η «οργάνωσή του βρίσκεται σε συνεργασία με την κοινότητα του Χόλυγουντ» με τον δεδηλωμένο στόχο να πείσει το κοινό στις ΗΠΑ να σταματήσουν να παράγουν παιδιά, επειδή «οι Αμερικανοί έχουν το υψηλότερο κατά κεφαλή ποσοστό παραγωγής αερίων του θερμοκηπίου.

"Οι αποφάσεις για τη μείωση του μεγέθους της οικογένειας, στις ανεπτυγμένες χώρες, ιδίως, είναι η λιγότερο δαπανηρή παρέμβαση που μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε τις επιπτώσεις στο κλίμα".

Τονίζει ότι "αν δεν λύσουμε το πρόβλημα του πληθυσμού, δεν πρόκειται να επιλύσουμε ούτε την κρίση του κλίματος".

Το Population Media Center του Ryerson. ασχολείται με την συγγραφή και την παραγωγή του σαπουνόπερων με ενσωματωμένα μηνύματα που έχουν σχεδιαστεί για να πείσουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να μειώσουν τον αριθμό των παιδιών. Πρόσφατα καυχήθηκε ότι η εκστρατεία πλύσης εγκεφάλου του ελέγχου του πληθυσμού σε αναπτυσσόμενα έθνη ήταν «μια τρομερή επιτυχία." Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον Chris Martenson του PeakProsperity, ο Ryerson καυχήθηκε ότι οι (ραδιοφωνικές) σαπουνόπερες είναι μακράν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να θανατωθούν οι πληθυσμοί σε όλο τον κόσμο.

"Ένα από τα πράγματα που κάνουμε - και αυτό είναι το κύριο πράγμα που κάνουμε - είναι να χρησιμοποιήσουμε μια στρατηγική επικοινωνίας που έχει αποδειχθεί, από οτιδήποτε ήμασταν σε θέση να μετρήσουμε, ότι είναι η πιο οικονομικά αποδοτική στρατηγική για την αλλαγή της συμπεριφοράς σε σχέση με το μέγεθος της οικογένειας και τη χρήση αντισυλληπτικών, σε μια βάση κάθε μιας αλλαγής συμπεριφοράς , κάθε στρατηγικής που έχουμε βρεί στον πλανήτη. "

Ο Ryserson εξηγεί ότι οι φανταστικές πλατφόρμες αποδείχθηκαν αρκετά επιτυχείς ως φορείς κρυπτο-ευγονικών μηνυμάτων με στόχο την μείωση του πληθυσμού:

"(...) Η χρήση της μακροχρόνιας συνέχειας δραμάτων, μελοδραμάτων όπως οι σαπουνόπερες, στις οποίες οι χαρακτήρες εξελίσσονται σταδιακά από τη μέση του δρόμου σε αυτή την κοινωνία σε θετικά πρότυπα για την εκπαίδευση της κόρης, καθυστερώντας το γάμο και την απόκτηση παιδιών μέχρι την ενηλικίωση, την απόσταση από τα παιδιά , τον περιορισμό του μεγέθους της οικογένειας, καθώς και διάφορους άλλους στόχους για την υγεία και την κοινωνία της κάθε χώρας. Και έχουμε κάνει τώρα τέτοια προγράμματα σε σαράντα πέντε χώρες."

"Αυτό, ο Ryerson εξήγησε, είναι το είδος των πραγμάτων που μπορεί να αλλάξει δραματικά τις δημογραφικές τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρέπει να επεκτείνουμε σε μεγάλο βαθμό αυτό το είδος της εργασίας."

Στην ομιλία του, ο Ryerson υποσχέθηκε υποταγή στον Paul Ehrlich πατέρα της σύγχρονης κρυπτοευγονικής ο οποίος, παρεμπιπτόντως, ζήτησε στειρωτικές ουσίες στο νερό για να μειώσει τον πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών. Για να απεικονίσουμε το πώς βλέπει ο Ryerson τις αναγκαστικές μεθόδους ελέγχου των γεννήσεων, το ακόλουθο παράδειγμα σας δίνει κάποια ιδέα. Στη διάλεξή του, ο Ryerson (34.00) είπε ότι βρισκόταν στην Ινδία το 1975, όταν η Indira Gandhi επέβαλε ακούσια εκστρατεία στείρωσης. Ο Ruerson πηγαίνει για να την επικρίνει ότι οι προσπάθειες του οικογενειακού προγραμματισμού από την "διεθνή κοινότητα" κατέρρευσαν ως αποτέλεσμα των προγραμμάτων της.

"Ήταν ένα συνολικό χάος", δήλωσε ο Ryerson. "Ή Indira Gandhi ήταν πολύ ανήσυχη για το πρόβλημα του πληθυσμού της Ινδίας, αλλά δεν είχε προσπαθήσει τη σωστή στρατηγική."

Καμία ηθική αγανάκτηση από τον Ryerson για την υποχρεωτική εκστρατεία στείρωσης της Γκάντι - ήταν απλά μια κακή στρατηγική.

Ο Ryerson συνεχίζει αναφέροντας ότι το συναίσθημα νικά τη διάνοια, όταν πρόκειται για τη προσπάθεια προπαγάνδας μείωσης του πληθυσμού (36:30) :

"Αυτό που μας λένε οι ψυχολόγοι είναι ότι η συναισθηματική συμμετοχή ενισχύει τη μνήμη. Έτσι, εάν εμπλέκεστε σε υψηλό βαθμό συναισθηματικά, σε ένα βασισμένο στο συναίσθημα μελόδραμα, και διδαχθείτε μαθήματα από αυτό, θα τα θυμάστε για το υπόλοιπο της ζωής σας."

Για να φανεί ότι η αλαζονεία του Ryerson δεν γνωρίζει όρια, εδώ είναι ένα απόσπασμα από μια συνέντευξη πριν από δύο ημέρες, όπου είπε στο Σαν Ντιέγκο, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ότι οι σαπουνόπερες του "κάνουν καλύτερες μητέρες".


Ο Ryerson είπε στο KPBS του Σαν Ντιέγκο ότι οι σαπουνόπερες που παράγει το Population Media Center προωθούν την ισότητα των φύλων ως μέσο για τη μείωση των ποσοστών γεννήσεων σε όλο τον κόσμο. Πρόσθεσε ότι οι σαπουνόπερες, που περιλαμβάνουν μηνύματα για τις γυναίκες σχετικά με τα πλεονεκτήματα του περιορισμού των νοικοκυριών τους, σε ένα ή δύο παιδιά, επίσης, "κάνουν καλύτερες μητέρες".

Όπως τόνισα σε προηγούμενο άρθρο, το Media Center Ryerson σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτείται από την εταιρική και «φιλανθρωπική» ελίτ. Στην ιστοσελίδα του, το Κέντρο δηλώνει: «εισφορές και συνεργασίες με τους ακόλουθους οργανισμούς μας επέτρεψαν να κάνουμε έργο που εκκινεί τη βελτίωση της υγείας σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας ταυτόχρονα συναρπαστική ψυχαγωγία!."

Η λίστα τους μετρά πολλές θυγατρικές του ΟΗΕ μεταξύ των «συντελεστών» τους, καθώς και USAID τμήματα που λειτουργούν στα λεγόμενα «υψηλής γονιμότητας έθνη" : “The Population Institute, Population Matters, PSI, RAES, Rare, Rollins School of Public Health at Emory University, Save the Children Norway/ Ethiopia, Save the Children US, Texas A&M University, Tree Aid, UCLA School of Public Health, UNDP Burkina Faso, UNDP Headquarters, UNDP Kyrgyzstan, UNDP Papua New Guinea, UNDP Swaziland, UNDP Sierra Leone, UNFPA Burkina Faso, UNFPA Ethiopia, UNFPA Headquarters, UNFPA Jamaica, UNFPA Kyrgyzstan, UNFPA Malawi, UNFPA Nigeria, UNFPA Papua New Guinea, UNFPA Philippines, UNFPA Rwanda, UNFPA Senegal, UNFPA Sierra Leone, UNFPA Vietnam, UNICEF Ethiopia, UNICEF Headquarters, UNICEF Kyrgyzstan, UNICEF Sierra Leone, The Unitarian Society, University Research Co. LLC, UN Women, USAID Jamaica, USAID Kyrgyzstan, USAID Mali, USAID Niger, USAID Rwanda, USAID Senegal, US Embassy/Department of State, U.S. Fish & Wildlife Service.”

Επιπλέον , το Κέντρο λαμβάνει χρηματοδοτήσεις από κυριολεκτικά όλα τα μεγάλα ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των: Academy of Television Arts & Sciences Foundation, Bank of America Charitable Gift Fund, The David Rockefeller Fund, Ford Foundation, and the IMF Employees’ Fund.

Όταν ρίξουμε μια ματιά στο κέντρο του προγράμματος συμβουλευτικής επιτροπής θα συναντήσουμε κάποια γνωστά ονόματα, όπως ο Paul και η Anne Ehrlich, καθώς και ο Herman Daly της World Bank (ο οποίος πρόσφατα ζήτησε μικρότερους, λιγότερους σε ένταση πόρων ανθρώπους(“resource-intensive” people) να εκτρέφονται στην ύπαρξη τους. Είναι ενδιαφέρον, μερικά ονόματα από το Χόλυγουντ ξεπροβάλλουν, συμβουλεύοντας το κέντρο σχετικά με το πώς να πείσει το κοινό σε όλο τον κόσμο να θανατώσουν τον εαυτό τους καλύτερα. Ανάμεσα στα ονόματα που αναφέρονται βρίσκουμε τον σκηνοθέτη Jeremy Kagan, ξακουστό λόγω των πολλών ταινιών του και των τηλεοπτικών προγραμμάτων του.

Αναφέροντας ότι η οργάνωσή του αντιμετωπίζει "πολύ μικρή αντίσταση" από τις κυβερνήσεις και το κοινό σε όλο τον κόσμο, για να μην αναφέρουμε ότι οι σαπουνόπερες του, "κάνουν καλύτερες μητέρες", ο Ryerson εμφανίζετε με μια συνειδητή προσπάθεια να χρησιμοποιήσει φανταστική μορφή, προκειμένου να μειωθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: